Fixade smörgåstårta (se recept i inlägg i Juli månad, men skillnad att jag hackade ner röda äpplen och använde polarhalvmånebröd att göra en rund smörgåstårta istället) och cupecakes till jobbet.
Men som "efterrätt" gjorde jag en jättegod pepparkakscupecake men jag gjorde dem i miniformar.
Samt en fantastisk Nutellafrosting att toppa det hela med!
Här kommer några av mina bilder och receptet Som är lånat från en av mina favoritbloggar:
http://sockerrus.se
http://sockerrus.se
PepparkaksCupecakes!
Receptet ger cirka 12-16 st
Du behöver:
100g smör (rumsvarmt)
2,5 dl farinsocker
2 ägg (ej kalla, låt de ligga framme ett tag innan du använder dem)
1,5 dl gräddfil (går även att använda filmjölk)
3 dl vetemjöl
1 msk kanel (malen)
1 tsk kryddnejlika (malen)
1 tsk ingefära (malen)
1 tsk bikarbonat
Gör så här:
Förbered med att ta fram muffinsplåtar och muffinsformar.
Vispa smör fluffigt och tillsätt sedan socker. Vispa tills det är poröst.
Tillsätt ett ägg i taget och rör om så att allt blandas väl.
Rör ner gräddfil (el filmjölk).
I en annan skål blandar du mjölet, kryddorna och bikarbonaten.
Häll sedan i mjölblandningen i smeten och rör om tills allt är blandat.
Tillsätt ett ägg i taget och rör om så att allt blandas väl.
Rör ner gräddfil (el filmjölk).
I en annan skål blandar du mjölet, kryddorna och bikarbonaten.
Häll sedan i mjölblandningen i smeten och rör om tills allt är blandat.
Fyll muffinsformarna till 2/3 delar och grädda i ugnen på 225 grader i ca 8-12 min.
(beror på vilken typ av ugn du har).
Nutella Frosting!
Receptet räcker till 16-20 cupcakes
(lagom storlek, jag gjorde bara en halv sats till mina mini cupecakes...)
(lagom storlek, jag gjorde bara en halv sats till mina mini cupecakes...)
Ingredienser:225g smör50 g cream cheese (smaksak, gör frostingen mindre söt och mer syrlig)1 msk kakao ( kan uteslutas)6 dl florsocker3 tsk hett vatten4 rågade matskedar nutella
Gör så här:Vispa det rumsvarma smöret fluffigt tillsammans med cream cheese.
Häll i kakao och rör om. Blanda i hälften av florsockret och vattnet.
Rör om och häll i resten av florsockret och vattnet.
Vispa tills allt är blandat och häll sedan ner nutellan.
Häll i kakao och rör om. Blanda i hälften av florsockret och vattnet.
Rör om och häll i resten av florsockret och vattnet.
Vispa tills allt är blandat och häll sedan ner nutellan.
♥
Vill du ha den ännu mindre söt och mer syrlig så ökar du mängden cream cheese.
Dekorera med något mysigt!
Jag tog lite chokladlöv.
Jag tog lite chokladlöv.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar